FOÇA, de Turkse Rivièra

met schone lucht en heldere zee

OVER FOÇA

Foça is een district in de provincie Izmir aan de Egeïsche kust. Dit gebied staat bekend om haar schone lucht en heldere zee. Foça wordt omringd door de districten Aliağa in het oosten en Menemen in het zuiden. Het wordt ook wel de Turkse Rivièra genoemd en is een maritiem natuurgebied.

 

Het district Foça heeft een gelijknamige gemeente, dat plaatselijk Eskifoça (“Oude Foça”) wordt genoemd. Foça werd gebouwd op de plaats van de oude stad Phocaea, genoemd naar de zeehonden die hier rond de eilanden leven. Yenifoça (ofwel het “Nieuwe Foça”), ligt 20 km verderop, ook aan de kust. De prachtige stranden en het schone water trekken veel binnen- en buitenlandse toeristen. Het is een van de favoriete duiksportlocaties in de provincie dankzij de heldere zee. Met een heerlijk klimaat en een schone lucht is Foça voor veel inwoners van het 70 km verderop gelegen Izmir een geliefde plek voor een tweede huis.

Foça heeft een oppervlakte van ongeveer 200 km2, waarvan een aanzienlijk deel beschermd natuurgebied is. Om de flora en fauna, baaien en inhammen te sparen, mag op sommige plekken niet meer gebouwd worden. De plaatsen waar dat nog wel mag, zijn logischerwijs zeer gewild bij toeristen en investeerders die willen genieten van dit bijzondere stukje Turkije.

FOÇA LOCATIE STATISTIEKEN

Vastgoedprijzen in Foça

Ten opzichte van eind 2020 zijn de verkoopprijzen van huizen in Foça in het afgelopen jaar met maar liefst 92,80% gestegen. Terwijl de gemiddelde huizenprijzen op zo’n 1.180.800 TL liggen, is de gemiddelde grootte van te koop staande woningen 123 vierkante meter.

Gemiddelde doorlooptijd in Foça

De gemiddelde vierkantemeterprijs van te koop staande woningen in Foça lag eind januari 2022 op 9.600 TL.

 

Waardeverandering 1 Jaar 2 Jaar 4 Jaar
İzmir / Foça %125,14 % 253,77 % 296,91
Totale teruggave 1 Jaar 2 Jaar 4 Jaar
İzmir / Foça % 125,14 % 253,77 % 296,91

ONZE PROJECTEN IN FOÇA

In onderstaande lijst vind je al onze projecten in Foça.

 

Voor gedetailleerde informatie en vragen kunt u contact met ons opnemen via 0090 444 00 63.

Neem contact met ons op voor informatie over onze projecten in Foça.